Ghiveci de flori comestibil, surpriza culinară a Restaurantului „Paris” din Zalău

Cunoscutul bucătar zălăuan Adrian Szucs, unul dintre concurenţii care au făcut senzaţie la preselecţiile emisiunii „Chefi la cuţite”, a pregătit un preparat culinar inedit pentru doamnele şi domnişoarele care au ales să petreacă Ziua Internaţională a Femeii la Restaurantul „Paris” din Zalău.
Acestea au fost întâmpinate cu un mix de texturi, gusturi şi culori, rod al talentului, pasiunii şi imaginaţiei bucătarului: ghiveci de flori comestibil. Interesantul aperitiv a încântat nu doar ochiul, dar şi papilele gustative ale sărbătoritelor zilei, care au ţinut să îi transmită personal bucătarului complimente pentru surpriza culinară.
Ghiveciul a fost realizat din aluat de cozonac, neîndulcit, orezul negru aromatizat cu anason stelat a ţinut locul pământului de flori, presărat, pe alocuri cu baby ţipar, pe post de viermişori de pământ. Plantele au fost realizate din andive roşii, ciuperci asiatice, sparanghel şi germeni de mazăre, iarba, dintr-o cremă pe bază de busuioc, iar pentru „pământul” din decorul farfuriei, a folosit mămăligă colorată cu cărbune vegetal şi boabe de porumb prăjit, respectic ciuperci sote cu maioneză şi ceapă, totul completat cu petale de flori comestibile.
Invitatele au fost atât de impresionate de gustul şi prezentarea preparatului, încât bucătarul ia în calcul includerea lui în meniul restaurantului.

7 Thoughts to “Ghiveci de flori comestibil, surpriza culinară a Restaurantului „Paris” din Zalău”

  1. Suci de Etiquette

    La cat a decazut Parisul ca servire si aspect,numa ghibece a ramas sa le serveasca clientilor……..
    Basca ca se spune ca pe uniie pe porumbei indragostiti care voiau sa serbeze pe Cupidoniu ,i-au plasat ca rezervare mesei tumna-n mijlokul unui parastas

    1. calin

      Vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri ?

  2. Anonim

    Am fost acolo si am mancat preparatul mult laudat. Fara suparare, dar a fost fad, voit pretentios prin aspect dar cu lacune mari in ceea ce priveste gustul. E ca o femeie frumoasa, care se dovesdeste a fi si proasta si plictisiotoare cand o cunosti.

  3. Anonim

    Apoi ţucu-vă, aista nu şti reţete simple, d-api de aieste complicate. L-am văzut pe paprika tv cu o reţetă de papanaşi (de asta am zîs simplu) tăte erau pline de oloi, api la sfărşit o pus smântână păstă groştior şi un pic de dulceaţă. Oricum numa iel le-o putut mânca.

  4. ghiveciurili

    no,daca-i ,,ghiuveci,,-ghiuveci SA FIEEEEE–daco fost si MMUULTT si MARE ,ce ,,conteste,,-parlevufronse?

  5. ghiveciurili

    no,ca ardeleanu , am uitat sa va spui ceva–sa va fie de bine–io raman la clisa,ceapa ,branza,pita si palinca-(sa ma scuze taranii adevarati)daca vreau sa fiu ca DANSII-nu e gluma

  6. ghiveciurili

    no,ca ardeleanu , am uitat sa va spui ceva–sa va fie de bine–io raman la clisa,ceapa ,branza,pita si palinca-(sa ma scuze taranii adevarati)daca vreau sa fiu ca DANSII-) ––nu e gluma…

Leave a Comment